Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022
A+ R A-

Αθήνα 2 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 22 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ….ΠΑΡΟΝΤΕΣ

 

Στις κρίσιμες αυτές ώρες που ζούμε, για την πορεία της χώρας, την λειτουργία των Τραπεζών, την κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα, καθώς επίσης και για το τι μέλλει  γενέσθαι στον τόπο μας, πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα στέκονται στο ύψος των περιστάσεων με ψυχραιμία, αποτελεσματικότητα και αυξημένο αίσθημα υπευθυνότητας.

Αποδεικνύεται στην πράξη για άλλη μία φορά ότι η παρουσία των συναδέλφων στα καταστήματα, με την εμπειρία, τον επαγγελματισμό και το ήθος τους, συνέβαλε στη άψογη έως τώρα εξυπηρέτηση χιλιάδων συνταξιούχων, δημιουργώντας το απαραίτητο κλίμα ηρεμίας που απαιτείται τέτοιες ώρες.

Φυσικά γνωρίζουν οι πάντες ότι οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για όλη αυτή την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πελάτες (τόσο οι συνταξιούχοι στα ταμεία όσο και οι υπόλοιποι στις «ουρές» των ΑΤΜ΄s) και βρίσκονται εκεί για την ανθρωπίνως δυνατή εξυπηρέτησή τους.

Δυστυχώς οι Τράπεζες από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο επίκεντρο της κρίσης όσον αφορά στα προβλήματα της ρευστότητάς τους και της εν γένει λειτουργίας τους, με συνέπεια να προκαλούνται  τεράστιες ζημίες στην οικονομία της χώρας κάποιες ίσως και ανεπανόρθωτες (τουρισμός, εμπόριο κλπ).

Αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σκληρά το Τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα γι’ αυτό πρέπει άμεσα και χωρίς οποιεσδήποτε δικαιολογίες ή σκοπιμότητες να βρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις προκειμένου να διασφαλιστούν τα απαραίτητα κεφάλαια των Τραπεζών, οι καταθέσεις των πελατών, κατ΄ επέκταση δε και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, προκειμένου να επανέλθουν οι Τράπεζες σε ομαλή λειτουργία και η οικονομία να βρει  τους  ρυθμούς της για το καλό όλων.

Για μας είναι δεδομένο, ότι στη λειτουργία των καταστημάτων «κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες» για την εξυπηρέτηση του κοινού, προέχει η ασφάλεια των εργαζομένων με την απόλυτη τήρηση από μέρους της Τράπεζας  όλων των κανόνων ασφαλείας και εργασίας,  με σεβασμό στον εργαζόμενο.

Το Σωματείο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ευρισκόμενο δίπλα στους εργαζόμενους τους οποίους και καλεί εάν προκύψουν προβλήματα να μας ενημερώσουν άμεσα .

 

                                      Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας 

 Θ. Χαραλαμπόπουλος                                                           Χ. Ακριτίδης

 

                        

ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 1, Τ.Κ. 106 79
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210 3614363, 210 3614319 (4 γραμμές)
FAX: 210 3613047, 210 3614270
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΓΡΑΦΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΓΝΑΤΙΑ 55, Τ.Κ. 54631
ΤΗΛΕΦΩΝΟ & FAX: 2310243843
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Άμεση Επικοινωνία

E-mail:
Θέμα:
Μήνυμα: