Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
A+ R A-

 

 

 

Φεβρουάριος 2020

 

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2019

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το 2019 υπήρξε αναμφίβολα μια ιδιαίτερη χρονιά, με γεγονότα που σχετίζονταν με οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα και επιδιώξεις αλλά και κάποια πρώτα σημάδια παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και κοινωνικών εκρήξεων.

Η ασύλληπτη οικολογική καταστροφή του Αμαζονίου από πυρκαγιές και η καταστροφή της οροφής της Παναγίας των Παρισίων ήταν τα γεγονότα που ξεχώρισαν σε διεθνές επίπεδο ενώ η υπόθεση Brexit συνέχισε να ταλαιπωρεί την Ε.Ε.

Στην χώρα μας είχαμε την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, έναν ισχυρό σεισμό να ταρακουνάει την Αθήνα, τη διόγκωση του μεταναστευτικού προβλήματος και τις τράπεζες να προσπαθούν να βγουν από τα αδιέξοδα που έχουν περιέλθει (ορατός ο κίνδυνος ανεπάρκειας κεφαλαίων) με ανάθεση του χαρτοφυλακίου των δανείων βαθιάς καθυστέρησης σε ειδικές εταιρείες διαχείρισης ξένων συμφερόντων και την 4η βιομηχανική επανάσταση να πιέζει ασφυκτικά για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους φέρνοντας και νέες ευέλικτες μορφές εργασίας (πχ Smart Working). Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι οι νέο-τράπεζες (ψηφιακές) σε παγκόσμιο επίπεδο εξελίσσονται γρήγορα κερδίζοντας πελάτες κυρίως νεαρής ηλικίας και πλέον αποτελούν τεράστια απειλή για τις παραδοσιακές τράπεζες.

Η Τράπεζά μας συνέχισε την προσπάθεια της να αποτελέσει την  πιο «ώριμη ψηφιακή» τράπεζα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες. Ακόμη άλλο ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου έτρεξε στα τέλη της άνοιξης. Τέλος στα πλαίσια του εταιρικού μετασχηματισμού διαπραγματεύτηκε την πώληση του 80% της Eurobank Financial Planning Services αρχικά με την Pimco, για να καταλήξει σε τελική συμφωνία με την Ιταλική Do Value λίγο πριν τα Χριστούγεννα. 

Για άλλη μια χρονιά η δραστηριότητα του Συλλόγου υπήρξε έντονη και κυρίως αποτελεσματική, κινούμενος σε όλα τα επίπεδα με κύριο μέλημα την προστασία της εργασίας και του έννομου συμφέροντος των μελών του.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

  • Παρενέβη αποτελεσματικά σε περιπτώσεις παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας, Συλλογικών Συμβάσεων (π.χ. ωράριο λειτουργίας – άδειες) και διευθέτησης του τρόπου λειτουργίας μονάδων μετά από σχετικές καταγγελίες. Ειδικά για τις άδειες bonus η παρέμβασή μας υπήρξε καταλυτική με οριστική διευθέτηση. Οι παράτυπες συμπεριφορές στελεχών αποτέλεσαν δυστυχώς για άλλη μια χρονιά τον κύριο λόγο παρέμβασης του Συλλόγου.
  • Η Γ.Δ.Α.Δ. επεξεργάστηκε και υλοποίησε παλαιότερη πρόταση του Συλλόγου, για αναβάθμιση εργαζόμενων που παρέμεναν στάσιμοι σε αμοιβές, grades και παροχές έστω και σε περιορισμένο αριθμό. 
  • Για την κάλυψη των κενών θέσεων του δικτύου κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για την οικονομική αναβάθμιση των ξεπερασμένων παροχών μετακίνησης, ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η αποζημίωση των  ενδιαφερόμενων.
  • Πέτυχε την ένταξη μεγάλου μέρους του ενοικιαζόμενου προσωπικού (Adecco, Be, Mellon, EFG Factors) στο μόνιμο προσωπικό της τράπεζας.
  • Ζήτησε την οικονομική επιβράβευση του προσωπικού με αφορμή την σταθερή και κατ΄ έτος ανακοίνωση κερδών του Ομίλου. Η ενίσχυση, ο επανασχεδιασμός και ο συνδυαστικός τρόπος παροχής της ανταπόδοσης, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα φορολογίας, κρίνεται απαραίτητος. Η επαναφορά της χορήγησης των διατακτικών σίτισης (καταργήθηκαν με την Ε.Σ.Σ.Ε. 2012) στο προσωπικό μπορεί να αξιολογηθεί στα πλαίσια μάλιστα της προαναγγελίας του υπουργού οικονομικών για μείωση φόρων ή αύξηση του αφορολόγητου στις παροχές που χορηγούν οι εταιρείες στους εργαζόμενους.
  • Πρότεινε την χορήγηση ειδικού επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους σε καταστήματα επιβαρυμένων περιβαλλοντολογικά περιοχών (Κοζάνης, Πτολεμαίδας, Λαυρίου, Μεγαλόπολης) καθώς και αύξηση παροχών από το ομαδικό πρόγραμμα της Eurolife.
  • Πραγματοποίησε αποτελεσματική παρέμβαση υπέρ των εργαζόμενων στο τμήμα “Κόμβος – Imports” οι οποίοι παρέμεναν χωρίς αντικείμενο εργασίας για περισσότερο από μήνα, λόγω κατάργησης των capital controls.
  • Αιτήθηκε την αύξηση των παροχών και οικονομικής βοήθειας σε εργαζόμενους που τα παιδιά τους θα φοιτήσουν σε πόλεις μακριά από την κατοικία τους, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα έξοδα εγκατάστασης (20%) σε συνδυασμό με την επιδότηση κατά 50% του ενοικίου φοιτητικής κατοικίας με ανώτατο πλαφόν τα € 300 για όσα έτη προβλέπεται ότι θα διαρκέσουν οι σπουδές. Επίσης τη χορήγηση άτοκου δανείου με περίοδο χάριτος μικρής διάρκειας.
  • Πέτυχε την ενίσχυση του ομαδικού ιατροφαρμακευτικού προγράμματος που διαθέτει η τράπεζα στους εργαζόμενους μέσω Eurolife, καθώς ήταν κοινή διαπίστωση η αδυναμία συναδέλφων μας να καλύψουν τα βασικά ιατρικά έξοδα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
  • Έθεσε το θέμα του δικαιώματος αποσύνδεσης της εργασίας. Ο εργαζόμενος παρέχει τις υπηρεσίες του στον εργοδότη εντός του ωραρίου εργασίας του και πέραν αυτού τα θέματα της δουλειάς δεν επιτρέπεται να διαταράσσουν την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του.
  • Έκανε παρέμβαση για τη μέτρηση του χρόνου εργασίας τμημάτων από συνεργαζόμενη με την τράπεζα εταιρεία, καθώς η διαδικασία αυτή συνιστά ανεπίτρεπτη επέμβαση και προσβολή της προσωπικότητας των εργαζομένων, καλώντας την τράπεζα να διακόψει την πρακτική αυτή. Έφερε το πρόβλημα μάλιστα σε γνώση της Ο.Τ.Ο.Ε. για άμεση παρέμβαση.
  • Παρενέβη αποτελεσματικά στην περίπτωση προβλήματος κλιματισμού του κτιρίου Πατρέως 1, Αμαλίας και Όθωνος της Πάτρας, που ταλαιπωρούσε το προσωπικό και τους πελάτες μας εν μέσω καύσωνος για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Μια από τις κύριες δραστηριότητες του Συλλόγου υπήρξε η παρέμβαση στη διαδικασία αξιολόγησης της απόδοσης, επισημαίνοντας στα μέλη του να μην αδιαφορούν γι αυτή και να διαθέτουν τον απαραίτητο χρόνο ενασχόλησης καθώς εξαρτάται η εργασιακή τους εξέλιξη από αυτή, υποστηρίζοντας σημαντικό αριθμό μελών του στην διαδικασία επαναξιολόγησης.
  • Υποστήριξε μέλη του με δωρεάν νομικές υπηρεσίες, όπου λόγω της εργασίας τους στην τράπεζα, είχαν εμπλακεί σε δικαστικές υποθέσεις.
  • Υπήρξε ο μοναδικός Σύλλογος που ασχολήθηκε με την υπηρεσία C.F.C., προτείνοντας τη επαναξιολόγηση και προώθηση των εργαζόμενων σε καταστήματα ή υπηρεσίες που παρουσιάζουν ελλείψεις.
  • Πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο The Met Θεσσαλονίκης, για τα μέλη του.
  • Συνεργάστηκε αποτελεσματικά με την Ο.Τ.Ο.Ε. ενισχύοντας τη δράση της (π.χ. απεργίες, αποκλεισμούς, καταλήψεις  κλπ ).
  •  Στο μέτωπο του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ κύριος στόχος του Συλλόγου παραμένει η διασφάλιση των εισφορών των μελών του. Έτσι όταν απαιτείται υποστηρίζει το Ταμείο σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Συλλόγους Εργαζομένων, απέναντι σε όσους ορέγονται το ασφαλιστικό του κεφάλαιο. Το Ταμείο έχει μπλέξει σε δικαστικούς αγώνες χωρίς τέλος, τα αποτελέσματα των οποίων μπορούν να επηρεάσουν το μέλλον του.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Για να επιτευχθούν οι σκοποί ενός σωματείου απαιτείται να είναι οικονομικά ανεξάρτητο και εύρωστο. Η διαχείριση κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις της χρονιάς που πέρασε.

Το σύνολο των αποθεματικών του Συλλόγου στις 31/12/2019 ανήλθε στα € 912.032,53 παραμένοντας ο μοναδικός Σύλλογος που δημοσιοποιεί τα οικονομικά του αποτελέσματα.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

  • Με πλειοψηφική απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου χορηγήθηκε για άλλη μια χρονιά το έκτακτο επίδομα θέρμανσης € 120 σε κάθε μέλος, αποτελώντας συμβολική ενίσχυση. Για το σκοπό αυτό το συνολικό ποσό των € 133.440 εκταμιεύτηκε από τα αποθεματικά του Συλλόγου.
  • Πραγματοποιήθηκαν με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών οι ετήσιες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε Αθήνα (Intercontinetal) και Θεσσαλονίκη (Makedonia Palace) στις οποίες μοιράστηκαν ποιοτικά δώρα στα παιδιά των μελών του μέχρι και 15 ετών, συνολικού κόστους € 69.551,18.
  •  Δόθηκε επίδομα γάμου, ενισχύοντας το θεσμό της οικογένειας, συνολικού ποσού € 1.400.
  • Δόθηκαν χρηματικά έπαθλα στα παιδιά των μελών του που εισήχθησαν σε ΑΕΙ, συνολικού ποσού € 7.290.
  • Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη ετήσια εκδρομή του Αγίου Πνεύματος σε τρεις προορισμούς (Κυλλήνη, Σκιάθο και Κωνσταντινούπολη) συνολικού κόστους € 17.659.
  • Ενισχύθηκαν οικονομικά οι απεργοί, με το συνολικό ποσό των €2.605.
  • Υποστήριξε ενεργά τον επιτυχημένο θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος.
  • Ο Σύλλογος έπειτα από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ κάλυψε για αρκετό χρονικό διάστημα τη σίτιση των παιδιών που φιλοξενεί, το Παιδικό Χωριό Φιλύρου Θεσσαλονίκης, με μεγάλες ποσότητες τροφίμων.
  •   Σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό διοργάνωσε σεμινάρια Α΄Βοηθειών στην Αθήνα, καλύπτοντας πλήρως το κόστος συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες έγιναν κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης EFAC/AED (3ετους διάρκειας).
  •  Εγκαινίασε συνεργασία με το κέντρο ξένων γλωσσών Perugia – Τίνα Ζωγοπούλου (Ιταλικά, Ισπανικά, Τουρκικά, Αραβικά, Ρωσικά).
  • Εγκαινίασε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Zorpidis Travel Services εξασφαλίζοντας προνομιακές εκπτώσεις για τα μέλη του.
  • Προσέφερε σε προνομιακή τιμή στα μέλη του εισιτήρια για την καλοκαιρινή εκδήλωση «Μίμης Πλέσσας – 70 Χρόνια δημιουργίας» στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.
  •  Προσέφερε δωρεάν περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων για τη θεατρική παράσταση «Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες», στο χώρο τέχνης και πολιτισμού «Χυτήριο» Κεραμεικού.
  •  Ο Σύλλογος πρωτοπόρος στο χώρο της Eurobank σε παροχές υγείας στα μέλη του, εγκαινίασε συνεργασία με το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ HOSPITAL CENTER Αθηνών, την Ευρωκλινική Παίδων Αθηνών για παιδιά ως 14 ετών και την Κλινική Άγιος Λουκάς Θεσσαλονίκης, παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, αποκλειστικά στα μέλη του. Η συνεργασία αυτή γίνεται απευθείας με τους παρόχους υγείας και όχι με μεσάζοντες, με δυνατότητα χρήσης και του ομαδικού προγράμματος κάλυψης της Eurolife.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

  • Ο συνάδελφος και μέλος του Συλλόγου μας Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος (Trade Finance) διακρίθηκε στους διεθνείς αγώνες Arnold’s Sports Festival του Δυναμικού Τριάθλου (Powerlifting), που διεξήχθησαν στο Οχάιο των Η.Π.Α. Κατετάγη 1ος στην κατηγορία Masters και 2ος στην κατηγορία Open, θέσεις οι οποίες αποτελούν τεράστια επιτυχία για την χώρα μας.
  •  Ο συνάδελφος και μέλος μας Αδάμ Αλεξάκης (Κατ/μα 176 Ευόσμου) διακρίθηκε στον σκληρό αγώνα δρόμου 170 km της Ροδόπης.
  •  
  •  Ο συνάδελφος και μέλος μας Ιωάννης Βλαμούλης (Κατ/μα 722 Νέο ΤΤ Λάρισας) διακρίθηκε στον αγώνα δρόμου 17 km Κράννωνα Λάρισας.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Η υπευθυνότητα και αξιοπιστία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Συλλόγου μας, ο οποίος αποτελεί τον κύριο πόλο σταθερότητας στο χώρο της Τράπεζας. Απέδειξε για άλλη μια χρονιά ότι με τις ρεαλιστικές του προτάσεις, τις αποτελεσματικές παρεμβάσεις του και τις έγκυρες ενημερώσεις του ότι στόχευσε στο συνολικό όφελος των εργαζομένων. Κινήθηκε πέρα από τη στείρα συνδικαλιστική πρακτική, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των μελών του, όταν απαιτήθηκε. Συνέχισε την εγγραφή νέων μελών αποδεικνύοντας ότι χαίρει της εμπιστοσύνης συνολικά των εργαζόμενων.

Η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη των μελών μας είναι δομικά στοιχεία και αποτελούν θεμελιώδεις λίθους του στιβαρού οικοδομήματος του Συλλόγου μας.

 

 

                            Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                  Ο Πρόεδρος                                                          Η Γεν. Γραμματέας

                  

        

                              Θ. Χαραλαμπόπουλος                                               Μ. Φεστερίδου

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

 

Επικοινωνία Tηλ: 210.92.47.000 Fax: 210.92.00.247 Βολταίρου 4, Αθήνα 11745

Read more: https://www.itsys.gr/pliktrologio-laptop-lenovo-thinkpad-x200-x200s-x201-42t3638-42t3671-42t3704-42t3737-kod-40539us-html
Copyright © itsys.gr
Επικοινωνία Tηλ: 210.92.47.000 Fax: 210.92.00.247 Βολταίρου 4, Αθήνα 11745

Read more: https://www.itsys.gr/pliktrologio-laptop-lenovo-thinkpad-x200-x200s-x201-42t3638-42t3671-42t3704-42t3737-kod-40539us-html
Copyright © itsys.gr
Επικοινωνία Tηλ: 210.92.47.000 Fax: 210.92.00.247 Βολταίρου 4, Αθήνα 11745

Read more: https://www.itsys.gr/pliktrologio-laptop-lenovo-thinkpad-x200-x200s-x201-42t3638-42t3671-42t3704-42t3737-kod-40539us-html
Copyright © itsys.gr

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No11

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No10

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No9

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No8

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No7

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No6

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No5

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No4

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No3

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No2

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No1

ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 1, Τ.Κ. 106 79
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210 3614363, 210 3614319 (4 γραμμές)
FAX: 210 3613047, 210 3614270
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΓΡΑΦΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΓΝΑΤΙΑ 55, Τ.Κ. 54631
ΤΗΛΕΦΩΝΟ & FAX: 2310243843
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Άμεση Επικοινωνία

E-mail:
Θέμα:
Μήνυμα: