Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
A+ R A-

Ιανουάριος 2019

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Γεγονότα που σημάδεψαν έντονα τη χρονιά που πέρασε, υπήρξαν αποτέλεσμα αντικρουόμενων οικονομικών ή εθνικών συμφερόντων και φυσικών καταστροφών.

 Η Ε.Ε. βρέθηκε να δοκιμάζει τη συνοχή της, με ένα Brexit που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη, μια Ιταλία αρνούμενη αρχικά να εφαρμόσει ακριβώς τις «οδηγίες» της Ε.Ε. ενώ το πρόσφατο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία ήρθε να αναδείξει το αίσθημα αδικίας και ανισότητας που επικρατεί και μπορεί να επηρεάσει τη φυσιογνωμία του κοινωνικού κράτους σε όλη την Ευρώπη.

Η Ελλάδα έζησε μια φυσική καταστροφή που οι μνήμες της θα μας στοιχειώνουν για χρόνια. Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, άφησε πίσω της 100 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές και προστέθηκε στο ήδη βαλτωμένο οικονομικά και ευμετάβλητο περιβάλλον της χώρας μας. Οι τράπεζες βρέθηκαν να παλεύουν για την επιβίωσή τους, φλερτάροντας επικίνδυνα με μια νέα ανακεφαλαιοποίηση και τις διοικήσεις να δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ώστε να απελευθερώσουν κεφάλαια κατευθύνοντάς τα στην πραγματική οικονομία. Η επέλαση των νέων τεχνολογιών στο χώρο καλπάζει, αλλάζοντας δραστικά τον τρόπο λειτουργίας τους, καθιστώντας αναγκαία την προσαρμογή των εργαζομένων που σε κάθε περίπτωση παραμένουν απαραίτητοι. Επίσης, η συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα συνεχίστηκε αναγκάζοντας αρκετούς εργαζόμενους σε πρόωρη αποχώρηση και αναζήτηση της τύχης τους σε μια ανύπαρκτη αγορά εργασίας.

Στην Τράπεζά μας κυριάρχησαν η υλοποίηση του νέου μοντέλου λειτουργίας του δικτύου καταστημάτων στο σύνολο του, το πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού, η δημιουργία του C.F.C., η απόπειρα απόσχισης του τμήματος καταμέτρησης και η ανακοίνωση του εταιρικού μετασχηματισμού (συγχώνευση με Grivalia).

Η δραστηριότητα του Συλλόγου μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, υπήρξε έντονη και αποτελεσματική και με την εξωστρέφεια που τον διακρίνει κινήθηκε σε όλα τα επίπεδα, έχοντας πάντοτε ως κύριο μέλημα την προστασία της εργασίας και του έννομου συμφέροντος των μελών του:

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

  • Παρενέβη αποτελεσματικά, μετά από καταγγελίες, σε περιπτώσεις παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας, Συλλογικών Συμβάσεων (π.χ. ωράριο λειτουργίας, άδειες) και διευθέτησης τρόπου λειτουργίας μονάδων.
  • Η παραμονή των καταμετρητών συναδέλφων στην τράπεζα, μετά την ανάθεση εργασίας σε εξωτερικό συνεργάτη, καταγράφηκε ως μια από τις κορυφαίες διαχρονικά επιτυχημένες δράσεις του Συλλόγου.
  • Μπορεί το νέο μοντέλο λειτουργίας του δικτύου καταστημάτων να ολοκληρώθηκε, η ανισοκατανομή προσωπικού όμως είναι εμφανής επηρεάζοντας αρνητικά την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων. Η άτακτη μετακίνηση προσωπικού δεν λύνει το πρόβλημα. Απαιτήθηκε από τη διοίκηση η πιστή εφαρμογή του Οργανισμού, της εργατικής νομοθεσίας και ο σεβασμός των προσωπικών ιδιαιτεροτήτων κάθε εργαζόμενου.
  • Η απόδοση των εξόδων (πχ έξοδα περιποίησης πελατείας & κίνησης, pool cars, κινητό τηλέφωνο) στους εργαζόμενους, όπως οι Επικεφαλής Εξειδικευμένοι Σύμβουλοι ή Επικεφαλής καταστημάτων, αποτελεί κατάκτηση του Συλλόγου αλλά και έμπρακτη αναγνώριση της Γενικής Διεύθυνσης Retail Banking του δίκαιου αιτήματος.
  • Η ανελέητη πίεση επίτευξης υπέρμετρων στόχων, με ιδιαίτερα «αντιεπαγγελματικούς» τρόπους από ορισμένα στελέχη, ήταν μόνιμα στο στόχαστρο του Συλλόγου. Παρενέβη δυναμικά στις περιπτώσεις που του καταγγέλθηκαν, διαμηνύοντας ότι δεν υπάρχουν ανοχές για παράτυπες συμπεριφορές ενώ η απομάκρυνση ορισμένων που επιμένουν να μην συμμορφώνονται είναι πλέον επιβεβλημένη προκειμένου το προσωπικό να αφοσιωθεί απερίσπαστο στην εργασία του αλλά και να εκτονωθεί το ήδη  τεταμένο εργασιακό κλίμα.
  • Διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση για το ασφαλιστικό στα γραφεία της Αθήνας. Η προσέλευση των μελών ήταν αθρόα και ο έγκριτος εργατολόγος Διονύσιος Ρίζος, παρείχε δωρεάν συμβουλές στους παρευρισκόμενους.
  • Καθοδήγησε και υποστήριξε για άλλη μια χρονιά αρκετά μέλη του σε προσωπικά ή εργασιακά θέματα που αντιμετώπισαν.
  • Απαίτησε την ένταξη των ενοικιαζόμενων / δανεικών εργαζόμενων (Adecco, Business Exchanges, κλπ Θυγατρικών) στο μόνιμο προσωπικό της Τράπεζας, καθώς εκτελούν τραπεζικές εργασίες με λιγότερες παροχές. Κοινή διαπίστωση είναι πλέον ότι σταδιακά δανεικό προσωπικό εντάσσεται στην Eurobank.
  • Πραγματοποίησε με επιτυχία ενημερωτικές συναντήσεις των μελών του σε Λάρισα και Πάτρα.
  • Ζήτησε επαναξιολόγηση του προσωπικού που έχει μεταφερθεί στο C.F.C. και προώθησή του σε καταστήματα ή υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν ελλείψεις.
  • Στα πλαίσια της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή, απαιτήθηκε ουσιαστική εκπαίδευση αλλά και συνεχής επιμόρφωση του προσωπικού ώστε αυτό να αποκτήσει εγκαίρως  γνώσεις  που θα το καταστήσουν πλήρως αξιοποιήσιμο στο νέο σχήμα λειτουργίας της τράπεζας, προειδοποιώντας όμως ότι η ψηφιοποίηση θα αποξενώσει μεγάλο μέρος της πελατείας από την τράπεζα.
  • Ζήτησε τη δημοσιοποίηση των κανόνων, διαδικασιών προαγωγής και την κλίμακα επαγγελματικής εξέλιξης του προσωπικού. Η διαφάνεια και αξιοκρατία πρέπει να επιβληθούν και να ισχύουν για όλους.
  • Απαίτησε την άμεση διευθέτηση των ανισοτήτων, ώστε να ξεκολλήσουν οι εργαζόμενοι από τη χρόνια στασιμότητα, γιατί παρότι έχουν από καλές έως άριστες αξιολογήσεις δεν έχουν λάβει καμία πρόσθετη αμοιβή!!! Δεν γίνεται δεκτό να υπάρχει διαχωρισμός του προσωπικού σε διαφορετικές  ταχύτητες επαγγελματικής εξέλιξης. Η ανάθεση νέων projects με ανταμοιβή στο υφιστάμενο προσωπικό πρέπει να αποτελεί κανόνα ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο προσέλκυσης από την αγορά ακριβών στελεχών, αλλά άσχετων με το τραπεζικό αντικείμενο.
  • Στο θέμα των ανταποδόσεων, πρότεινε εναλλακτικό σενάριο ώστε να αποφευχθεί η υψηλή φορολογία και το προσωπικό να λαμβάνει στο ακέραιο τα ποσά που του αναλογούν.
  • Για άλλη μια φορά απαίτησε την επαναφορά των μηνιαίων διατακτικών σίτισης (καταργήθηκαν με τη Ε.Σ.Σ.Ε. 2012) με αφορμή την αναγγελία κερδών, τουλάχιστο μέχρι το επίπεδο Διευθυντή Καταστήματος / Υπηρεσίας, ώστε να στηριχθούν οικονομικά οι χαμηλόμισθοι συνάδελφοι.
  • Υποστήριξε δωρεάν νομικά μέλη του που, λόγω εργασίας τους στην τράπεζα, είχαν εμπλακεί σε δικαστικές υποθέσεις ή άλλες εργατικές διαφορές.
  • Η αξιολόγηση της απόδοσης βρέθηκε άλλη μια χρονιά στις κύριες δραστηριότητες του Συλλόγου, επισημαίνοντας στα μέλη του να μην αδιαφορούν γι αυτή, να διαθέτουν τον απαραίτητο χρόνο ενασχόλησης καθώς εξαρτάται η εργασιακή τους εξέλιξη και να προσφεύγουν σε επαναξιολόγηση όταν διαφωνούν με αυτή. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνουν οι αξιολογούμενοι στη διαδικασία check point καθώς μπορεί να τους “παγιδεύσει” ενσωματώνοντας την ατομική στοχοθεσία. Για άλλη μια φορά πρότεινε την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα και να προταθούν βελτιωτικές προτάσεις. Σε κάθε περίπτωση η ειλικρινής και ενεργή συνεργασία αξιολογητών και αξιολογούμενων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για μια αντικειμενική αξιολόγηση που θα συμβάλει ουσιαστικά στην επαγγελματική εξέλιξη  των αξιολογούμενων.
  • Κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και με ικανοποίηση είδε δυο από αυτές, έστω με παραλλαγές, να συμπεριλαμβάνονται σε αυτή. Την εφ’ άπαξ παροχή στους φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ και της προστασίας της απασχόλησης. Ο Σύλλογος συμμετείχε στη διαδικασία αυτή για πρώτη φορά.
  • Πρότεινε τη δημιουργία του θεσμού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εργαζομένων στον Όμιλο Eurobank, σύμφωνα με την Οδηγία 2009/35/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ν. 4052/12.
  • Συνεργάστηκε αποτελεσματικά με την Ο.Τ.Ο.Ε. ενισχύοντας τη δράση της (πχ απεργίες, απόσχιση τμήματος καταμετρητών). Στο 32ο Συνέδριό της πέτυχε την εκπροσώπηση σε όργανα διοίκησης και οικονομικού ελέγχου και μέσω αυτών την παρουσία του στο επόμενο συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε.
  • Η διασφάλιση των εισφορών των μελών του στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, παραμένει το κύριο μέλημά του. Υποστήριξε το Ταμείο όταν απαιτήθηκε σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους εργαζομένων, απέναντι σε όσους ορέγονται το ασφαλιστικό του κεφάλαιο. Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, εξέλεξε 2 εκπροσώπους στο Διοικητικό Συμβούλιο και έναν αναπληρωματικό.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Για να επιτευχθούν οι σκοποί ενός σωματείου απαιτείται να είναι οικονομικά ανεξάρτητο και εύρωστο. Η διαχείριση κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις της χρονιάς που πέρασε.

Έτσι το σύνολο των αποθεματικών του Συλλόγου στις 31/12/2018 ανήλθε στις € 923.044,32 Παραμένοντας ο μοναδικός Σύλλογος που δημοσιοποιεί τα οικονομικά του αποτελέσματα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ – ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

  • Με απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου χορηγήθηκε για άλλη μια χρονιά έκτακτο επίδομα θέρμανσης € 120 σε κάθε μέλος, αποτελώντας συμβολική ενίσχυση σε άλλη μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά χρονιά. Για το σκοπό αυτό το συνολικό ποσό των € 147.750 εκταμιεύτηκε από τα αποθεματικά του Συλλόγου.
  • Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι ετήσιες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε Αθήνα (Intercontinental) και Θεσσαλονίκη (Makedonia Palace) κατά τις οποίες μοιράστηκαν ποιοτικά δώρα στα παιδιά των μελών του μέχρι και 15 ετών, συνολικού κόστους € 61.608,53.
  • Δόθηκε επίδομα γάμου, ενισχύοντας το θεσμό της οικογένειας συνολικού ποσού € 1.200.
  • Δόθηκαν χρηματικά έπαθλα στα παιδιά των μελών του που εισήχθησαν σε ΑΕΙ –ΤΕΙ, συνολικού ποσού € 8.730
  • Ενισχύθηκαν οικονομικά οι απεργοί με το συνολικό ποσό των € 5.728.
  • Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη ετήσια εκδρομή του Αγίου Πνεύματος σε τρεις προορισμούς (δύο εσωτερικού και έναν εξωτερικού) συνολικού κόστους € 8.923.
  • 000 εισιτήρια των κινηματογράφων ODEON διατέθηκαν στα μέλη συνολικής αξίας € 30.000.
  • Προσέφερε δωρεάν στα παιδιά των μελών του, των τάξεων Δημοτικού και Γυμνασίου την θεατρική παιδική παράσταση «το πιο τρελό τριήμερο» στο θέατρο ΗΒΗ του Θησείου, συνολικού κόστους € 1.236.
  • Προσέφερε δωρεάν περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων για την stand up comedy «Μνημόνια τέλος!!! Βγαίνουμε», που φιλοξενήθηκε στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ της Αθήνας.
  • Υποστήριξε ενεργά το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Θεσσαλονίκη.
  • Σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν προσέφερε προνομιακά πακέτα προληπτικών ελέγχων ιδιαίτερης διαγνωστικής αξίας, στα μέλη του.
  • Συνεργάστηκε απευθείας με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, πετυχαίνοντας έκπτωση στις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών, αποκλειστικά για τα μέλη του.
  • Σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό διοργάνωσε σεμινάρια Α’ Βοηθειών στην Θεσσαλονίκη, καλύπτοντας πλήρως το κόστος συμμετοχής των € 925 για τα μέλη του. Οι συμμετέχοντες έγιναν κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης EFAC (διαρκείας 3 ετών).
  • Ενίσχυσε οικονομικά τη δράση συμπαράστασης της Ο.Τ.Ο.Ε. στους πληγέντες, από την φονική πυρκαγιά της Αττικής με το ποσό των € 1.000.
  • Στο ετήσιο πρωτάθλημα πιγκ πογκ ΟΤΟΕ 2018, συμμετείχε με τους: Χρήστο Χατζόπουλο και Γιώργο Παπαδόπουλο ο οποίος διακρίθηκε για την υψηλή του επίδοση στο ατομικό.
  • Στο κύπελλο τένις ΟΤΟΕ 2018 συμμετείχε με το Μάνο Γαλανάκη, ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση.
  • Εγκαινίασε συνεργασία με την χονδρεμπορική αλυσίδα καταστημάτων “the Mart” ενισχύοντας την αγοραστική δύναμη των μελών του σε προϊόντα ένδυσης, τροφίμων, ποτών, οικιακού εξοπλισμού, ειδών καθαρισμού, συσκευών και επίπλων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι                      

Ο Σύλλογος με την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία που πάντα τον διακρίνει, έχει αποδείξει ότι μπορεί και δίνει λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός θετικού εργασιακού περιβάλλοντος το οποίο αντικατοπτρίζεται στον πελάτη της Τράπεζας.

Από τη συνολική δράση γίνεται αντιληπτό ότι ο Σύλλογος για άλλη μια χρονιά αποτέλεσε σταθερή αξία στο χώρο της Τράπεζας και μοναδική πηγή έγκυρων ενημερώσεων, όταν απαιτήθηκε. Κινούμενος πέρα από την στείρα συνδικαλιστική πρακτική, υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των μελών του και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εγγραφές νέων μελών συνεχίστηκαν αποδεικνύοντας ότι  χαίρει της εμπιστοσύνης των συναδέλφων και παρά τις αποχωρήσεις λόγω εθελουσίας,  παραμένει  εύρωστος  αποδεικνύοντας το σε κάθε δράση του.

Η ενότητα, η αλληλοϋποστήριξη των μελών και η ενεργή συμμετοχή τους στις δράσεις του Συλλόγου αποτελούν την κινητήρια δύναμή του.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ.

                                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                   Ο Πρόεδρος                                                       Η Γεν. Γραμματέας

 

            Θ. Χαραλαμπόπουλος                                                  Μ. Φεστερίδου

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

 

Επικοινωνία Tηλ: 210.92.47.000 Fax: 210.92.00.247 Βολταίρου 4, Αθήνα 11745

Read more: https://www.itsys.gr/pliktrologio-laptop-lenovo-thinkpad-x200-x200s-x201-42t3638-42t3671-42t3704-42t3737-kod-40539us-html
Copyright © itsys.gr
Επικοινωνία Tηλ: 210.92.47.000 Fax: 210.92.00.247 Βολταίρου 4, Αθήνα 11745

Read more: https://www.itsys.gr/pliktrologio-laptop-lenovo-thinkpad-x200-x200s-x201-42t3638-42t3671-42t3704-42t3737-kod-40539us-html
Copyright © itsys.gr
Επικοινωνία Tηλ: 210.92.47.000 Fax: 210.92.00.247 Βολταίρου 4, Αθήνα 11745

Read more: https://www.itsys.gr/pliktrologio-laptop-lenovo-thinkpad-x200-x200s-x201-42t3638-42t3671-42t3704-42t3737-kod-40539us-html
Copyright © itsys.gr

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No11

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No10

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No9

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No8

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No7

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No6

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No5

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No4

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No3

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No2

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No1

ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 1, Τ.Κ. 106 79
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210 3614363, 210 3614319 (4 γραμμές)
FAX: 210 3613047, 210 3614270
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΓΡΑΦΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΓΝΑΤΙΑ 55, Τ.Κ. 54631
ΤΗΛΕΦΩΝΟ & FAX: 2310243843
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Άμεση Επικοινωνία

E-mail:
Θέμα:
Μήνυμα: