Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
A+ R A-

Αθήνα 6/2/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 16

«R U … ΡΕΝΤΗ;» (part II)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εξελίχθηκαν μονομερείς ενέργειες της Τράπεζας, οι οποίες έχουν σχέση με τη γενικότερη μείωση του λειτουργικού κόστους αλλά σίγουρα επηρεάζουν αρνητικά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Εντύπωση μπορεί να προκάλεσε η απαράδεκτη συνολικά μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αιφνιδίασε τους «υποψιασμένους». Το κακό ήταν ότι κυκλοφορούσαν ύποπτες φήμες (από τους γνωστούς κύκλους, για τους οποίους θυμίζουμε ότι έχουν αφήσει ανοιχτό λογαριασμό με συναδέλφους για την ενισχυμένη εθελούσια) που δημιούργησαν πανικό, ανασφάλεια  και αποπροσανατολισμό από την πραγματικότητα.

Από την πρώτη στιγμή που μέλη μας υπήρξαν αποδέκτες των ενεργειών αυτών, ο Σύλλογος, πέρα από την αυτονόητη υποστήριξή τους, ενήργησε θεσμικά ως όφειλε, ενημερώνοντας την ΟΤΟΕ  για ένα τόσο κρίσιμο θέμα.

Έτσι συμμετείχε ως όφειλε στην κοινή σύσκεψη ΟΤΟΕ και Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου, μετά από πρόσκληση που απευθυνόταν σε όλους, καταθέτοντας τα δεδομένα που είχε στη διάθεσή του και τις απόψεις του. Ο συντονισμός δράσης κρίθηκε λοιπόν αναγκαίος από την ΟΤΟΕ, για καλύτερα αποτελέσματα και δεν αμφισβητήθηκε, αλλά με τις τελευταίες τοποθετήσεις όλων των εμπλεκόμενων προκύπτουν μερικά ερωτήματα:

  • Η προσφυγή συναδέλφων για βοήθεια στους Συλλόγους δεν προβλημάτισε κανένα;
  • Αν πράγματι η κατάσταση ήταν έστω μερικώς ελεγχόμενη γιατί παρενέβη η ΟΤΟΕ;
  • Γιατί και ποιους πραγματικά ενόχλησε η ανακοίνωση Νο 32 της ΟΤΟΕ;
  • Στην αποφασισμένη κοινή δράση Συλλόγων που πρότεινε η ΟΤΟΕ, για την επόμενη  μέρα, γιατί παρουσιάστηκε μόνο ο Σύλλογός μας;

Υπό τις τρέχουσες  λοιπόν εξελίξεις ο Σύλλογος και με οδηγό τις θέσεις που συμφωνήθηκαν στην ευρεία σύσκεψη της Ομοσπονδίας, συναντήθηκε σήμερα με την Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού η οποία εκπροσωπήθηκε από την κα Αθηνά Δεσύπρη Γενικό Διευθυντή και τους κ.κ. Παναγιώτη Σωτηρόπουλο και Διονύσιο Λιγνό Διευθυντές Εργασιακών Σχέσεων. Από το Σύλλογο παρέστησαν οι συνάδελφοι Θεόδωρος Χαραλαμπόπουλος Πρόεδρος, Ιωάννης Τσαντίκος Αντιπρόεδρος και Μαρία Φεστερίδου Γενική Γραμματέας.

Για την νέα Υπηρεσία Customer File Completion ζητήθηκαν λεπτομέρειες. Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι : «η συγκεκριμένη Υπηρεσία έχει ως πραγματική αποστολή την ολοκλήρωση των φακέλων πελατών με προοπτικές σε βάθος χρόνου, ιεραρχία και δομή. Οι συνάδελφοι που αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στο πακέτο παροχών και θα τη στελεχώσουν δεν θεωρούνται ανεπιθύμητοι. Θα αξιολογηθούν οι ιδιαίτερες περιπτώσεις όσων αντιμετωπίζουν αντικειμενικό πρόβλημα μετακίνησης (πχ ΑΜΕΑ) ή υπάρχουν υποψίες για βλαπτικές μεταβολές, πάντα σε συνδυασμό με το άρθρο 12 του Οργανισμού, εφαρμόζοντας και κοινωνικά κριτήρια όπου αυτό είναι δυνατό. Ο εργασιακός χώρος θα είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της τράπεζας και θα είναι εξοπλισμένος με τα κατάλληλα εργαλεία λειτουργίας».

Για το πρόβλημα απόσχισης υπηρεσίας και συγκάλυψης απολύσεων, που ανέκυψε με τους καταμετρητές συναδέλφους, μας αναφέρθηκε ότι «θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ενσωμάτωσης σε άλλες υπηρεσίες, από τη στιγμή που δεν θα κάνουν χρήση μιας εκ των δύο επιλογών που προτάθηκαν από την Τράπεζα (;)». Η κινητοποίηση του Συλλόγου πάνω στο θέμα αυτό υπήρξε άμεση παρέχοντας κάθε δυνατή υποστήριξη.

Οι διαβεβαιώσεις που λάβαμε από τη ΔΑΔ κινούνται προς θετική κατεύθυνση αλλά θα ελεγχθούν και ως προς την εφαρμογή τους.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Ο Σύλλογος έχει θεσμικά υπεύθυνο ρόλο και αποστολή απέναντι στα μέλη του και την Τράπεζα και θα πραγματοποιεί καίριες παρεμβάσεις όταν το κρίνει απαραίτητο, παρέχοντας πάντοτε έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

        Ο Πρόεδρος                                                               Η Γεν. Γραμματέας

 

Θ. Χαραλαμπόπουλος                                                          Μ. Φεστερίδου

Attachments:
Download this file (EpistolhOTOE.pdf)Επιστολή Προς ΟΤΟΕ[ ]55 kB

ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 1, Τ.Κ. 106 79
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210 3614363, 210 3614319 (4 γραμμές)
FAX: 210 3613047, 210 3614270
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ανοιχτά εώς 18:00 Κάθε Πέμπτη

ΓΡΑΦΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΓΝΑΤΙΑ 55, Τ.Κ. 54631
ΤΗΛΕΦΩΝΟ & FAX: 2310243843
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Άμεση Επικοινωνία

E-mail:
Θέμα:
Μήνυμα: