ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Η χρονιά που πέρασε προστέθηκε δυστυχώς και αυτή στο μακρύ πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής που διανύει η χώρα μας με τον κόσμο να έχει εξαντλήσει την οικονομική και ψυχική του ικανότητα.  Δυσκόλεψε η καθημερινότητά του και τα προσωπικά αδιέξοδα άρχισαν να πληθαίνουν για τους περισσότερους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον με αβεβαιότητα το μέλλον. Η παρατεταμένη υψηλή ανεργία με την απώλεια επιπλέον θέσεων εργασίας και την αύξηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης είναι συνέπεια του οικονομικού αδιεξόδου και της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που επικράτησαν στην χώρα μας. Αλλά και οι συνθήκες όσων παρέμειναν στις εργασίες τους έδειξαν να επιδεινώνονται. Επιπλέον το οικονομικό αδιέξοδο καθιστά ευάλωτη τη χώρα μας στις επικίνδυνες γεωπολιτικές εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής.

Οι τράπεζες μέσα στο μουντό όπως διαμορφώθηκε περιβάλλον συνέχισαν την υποτυπώδη λειτουργία τους, με απώτερο σκοπό την εμφάνιση κερδών μετά από αρκετά χρόνια. Η μνημονιακή απαίτηση  μείωσης των λειτουργικών δαπανών τις οδήγησε στην εφαρμογή προγραμμάτων “οικειοθελούς αποχώρησης” προσωπικού. Το ζητούμενο είναι η επιστροφή στην βασική τους λειτουργία, δίνοντας ώθηση  στην πραγματική οικονομία.

Ο Σύλλογός μας από την πλευρά του συνέχισε την επιτυχή πορεία του σε πραγματικά δύσκολους καιρούς, με παρεμβάσεις και ανακοινώσεις όποτε υπήρξε ανάγκη, παραμένοντας σταθερά δίπλα στα μέλη του, προσφέροντας αξιόπιστες λύσεις όπου αυτό ήταν δυνατό.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η οικονομική ευρωστία είναι πρωταρχικός παράγοντας ισχυροποίησης ενός σωματείου που το βοηθά στην αυτονομία του και την επίτευξη των σκοπών του. Η διαχείριση υπήρξε ικανοποιητική για τρίτη χρονιά και  κινήθηκε μέσα στα νέα αυστηρά πρότυπα που τέθηκαν καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις της χρονιάς που πέρασε, χωρίς να γίνουν εκπτώσεις στις καθιερωμένες παροχές.

Το σύνολο των αποθεματικών του Συλλόγου στις 31/12/2016 ανήλθε στο € 1.051.868,62 παραμένοντας και ο μοναδικός Σύλλογος που δημοσιοποιεί τα οικονομικά του αποτελέσματα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η συνεχής εγγραφή νέων μελών και τη χρονιά που πέρασε, είναι αποτέλεσμα της συνολικής παρουσίας και δράσης του Συλλόγου. Η απόδειξη ότι  χαίρει της εμπιστοσύνης των συναδέλφων στην τράπεζα. Άλλωστε ποτέ δεν υποσχέθηκε μη υλοποιήσιμες ενέργειες ή στόχους και συνέχισε την υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών του.

Επειδή η δύναμή του είστε όλοι εσείς, σας καλούμε να βρίσκεστε δίπλα στο Σύλλογο, για να αντιμετωπίσουμε μαζί τα προβλήματα που ενδεχομένως να κάνουν την εμφάνισή τους το επόμενο διάστημα. Να επικοινωνείτε άμεσα με τα μέλη του ΔΣ για οποιαδήποτε πληροφορία φτάνει σε σας  ή όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζετε στην εργασία σας και απαιτεί ιδιαίτερο χειρισμό.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

Θ. Χαραλαμπόπουλος           Χ. Ακριτίδης

 

Καλούμε τα μέλη μας να δώσουν δυναμική παρουσία

στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας

το ΣΑΒΒΑΤΟ 11  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2017 

ΩΡΑ 09:30 π.μ. στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL

(Βασ.  Αλεξάνδρου 2 / Τηλ. 210 7207000 / ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ : ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ)