Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
A+ R A-

Αθήνα, 7 Ιουνίου 2024

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 66

 

Τη μέρα που οι υφιστάμενοί σου θα σταματήσουν να σου φέρνουν προβλήματα - γιατί πιστεύουν πως είτε δεν μπορείς να βοηθήσεις είτε δεν ενδιαφέρεσαι - είναι η ημέρα που θα έχεις πάψει να διοικείς.

Colin Powel Αμερικανός στρατιωτικός & πολιτικός  (1937-2021)

 

 

Ορυμαγδός ευπρόσδεκτων αποφάσεων για την Eurobank!.

Μετά την επιστολή του CEO (29/5/2024) και το σχετικό e-mail ενημέρωσης από το HR (5/6/2024), αναφορικά με την καταβολή πρόσθετης παροχής στους πολύτεκνους για την καταπολέμηση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, ακολουθεί η προχθεσινή «πανηγυρική» έγκριση διανομής μερίσματος από την ΕΚΤ, μάλιστα σε μετρητά € 342 εκ. ή € 0,0933 ανά μετοχή (μετά από 16 χρόνια), το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό διανομής 30% περίπου επί των ανακοινωθέντων καθαρών κερδών του 2023. Επισημαίνουμε ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός (ΕΚΤ) προκαταβάλλει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που θα διεξαχθεί τέλη Ιουλίου, αλλά στην παρούσα φάση το αφήνουμε ασχολίαστο.

Λοιπόν, και μόνο η δημοσίευση της συγκεκριμένης είδησης δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες και αποτελεί αφορμή για απαίτηση σε ομοίως ανάλογα καλές ανακοινώσεις και για το σύνολο των εργαζομένων. Ως γνωστό, η διαπραγμάτευση της νέας ΕΣΣΕ πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της (μετά και την υπογραφή των κωδικοποιημένων διατάξεων) και μέσω αυτής αναμένουμε να δούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κι εμείς οι εργαζόμενοι ουσιαστικές αυξήσεις, μετά από 18 χρόνια «εσωτερικής υποτίμησης». Αυτοί που τελικά υπογράφουν τη ΕΣΣΕ εκ μέρους της Διοίκησης να βάλουν καλά στο μυαλό τους και να συνεκτιμήσουν, το ότι η μέχρι τώρα καθολική δυσφορία, εύλογα θα μετατραπεί σε έντονη αγανάκτηση στην περίπτωση παραπλάνησης με τις συνήθεις επιλεκτικές παροχές.

Ο Σύλλογός μας, θεωρεί απαραίτητη την ύπαρξη ΕΣΣΕ στο χώρο της Τράπεζας και παρότι δεν είναι ο αντιπροσωπευτικός, ανελλιπώς συνεισφέρει στην τελική διαμόρφωσή της καταθέτοντας εγκαίρως τις προτάσεις του στη Διοίκηση της Τράπεζας.

Για το θέμα θα επανέλθουμε μετά την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ, ώστε να τοποθετηθούμε αναλόγως, αποφεύγοντας προς το παρόν άστοχες «διαφημίσεις» που έχουν στόχο να εξασφαλίσουν την «πατρότητα» των όποιων παροχών τελικά συμφωνηθούν.

 

      Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

 

                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο

           Ο Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας

                             

  Θ. Χαραλαμπόπουλος                                     Μ. Φεστερίδου

 

 

                                                         

 

ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 1, Τ.Κ. 106 79
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210 3614363, 210 3614319 (4 γραμμές)
FAX: 210 3613047, 210 3614270
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΓΡΑΦΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΓΝΑΤΙΑ 55, Τ.Κ. 54631
ΤΗΛΕΦΩΝΟ & FAX: 2310243843
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Άμεση Επικοινωνία

E-mail:
Θέμα:
Μήνυμα: