Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2023

 

ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΟΑΣΑ 2024

ΦΟΡΤΙΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επαναφόρτισης των ηλεκτρονικών ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών ΟΑΣΑ 2023 για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χρονικής περιόδου 1/1/2024 - 31/12/2024.

 

Ο κάτοχος της κάρτας πρέπει να προσέλθει σε ένα οποιοδήποτε ΑΜΕΚ σε οποιοδήποτε σταθμό του Μετρό ή του Τραμ και αφού τοποθετήσει την κάρτα του στη θήκη, επιλέγει ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ και επαναφορτίζεται η κάρτα του με το κόμιστρο. Το νέο προϊόν ενεργοποιείται μετά τη λήξη του ήδη υπάρχοντος ενεργοποιημένου.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ 31η  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΕΑΝ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ (π.χ. 255€) ΧΑΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΤΑΙ.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει οι δικαιούχοι να επισκέπτονται τα γραφεία του ΟΑΣΑ (οδ. Ρεθύμνου 16, Μουσείο, ημέρες λειτουργίας ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08.00 – 14.15) προκειμένου να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα της επιδότησής τους.

Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ μπορεί να γίνει και ONLINE.

Η αναλυτική διαδικασία για την επαναφόρτιση κάρτας Online από την εφαρμογή του κινητού εφόσον διαθέτει λειτουργία NFC έχει ως εξής:

Βήμα 1ο:

Αρχικά πρέπει να κάνετε εγγραφή στο παρακάτω Link για δημιουργία λογαριασμού https://athenacard.gr/smartafc/sysadmin/user/signup/InitSignUpLoad.dev συμπληρώνοντας τον 16ψηφιο της κάρτας και έναν κωδικό από 8 ψηφία και πάνω με αριθμούς, γράμματα και σύμβολα (επιτρεπόμενα σύμβολα : $@!%*#?&_-+

 Βήμα 2ο :

Αν η συσκευή του κινητού σας είναι Android και υποστηρίζει την λειτουργία του NFC μέσω της εφαρμογής (την κατεβάζετε από το Google Play Store) κάνετε Log in, επιλέγετε η κάρτα μου και λήψη προϊόντος στην κάρτα –ενεργοποιείται το NFC – τοποθετείτε την κάρτα κοντά στην κεραία NFC της συσκευής και δεν την μετακινείται, αναμένεται μέχρι η οθόνη να εμφανίσει τα δεδομένα της κάρτας, επιλέγεται το προϊόν που βρίσκεται σε αναμονή και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί το 100% της λήψης. Βασική προϋπόθεση να έχει το κινητό ισχυρό σήμα WiFi.

Από την καρτέλα «ο λογαριασμός μου» μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες της κάρτας ή τοποθετώντας την κάρτα στην κεραία του NFC θα σας εμφανίσει τα δεδομένα (προϊόντα που βρίσκονται σε αναμονή, προϊόντα που είναι σε ισχύ).

 

 

                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο

           Ο Πρόεδρος                                                   Η Γεν. Γραμματέας

                                   

     Θ. Χαραλαμπόπουλος                                            Μ. Φεστερίδου