Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2022

 

ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΟΑΣΑ 2023

ΦΟΡΤΙΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επαναφόρτισης των ηλεκτρονικών ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών ΟΑΣΑ 2023 για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χρονικής περιόδου 1/1/2023 - 31/12/2023.

Ο κάτοχος της κάρτας πρέπει να προσέλθει σε ένα οποιοδήποτε ΑΜΕΚ σε οποιοδήποτε σταθμό του Μετρό ή του Τραμ και αφού τοποθετήσει την κάρτα του στη θήκη, επιλέγει ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ και επαναφορτίζεται η κάρτα του με το κόμιστρο. Το νέο προϊόν ενεργοποιείται μετά τη λήξη του ήδη υπάρχοντος ενεργοποιημένου. Σημειώνεται, ότι η ίδια αυτή διαδικασία θα επαναλαμβάνεται κάθε φορά που πρέπει να γίνει μαζική επαναφόρτιση μέσω online πληρωμής. 

Εφιστάται η προσοχή, σε όλους τους κατόχους των παραπάνω εισιτηρίων, ότι πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία επιδότησης το αργότερο μέχρι 19 Ιανουαρίου 2023.

Εφόσον παρέλθει η 19η Ιανουαρίου και δεν επιδοτήσουν τις κάρτες τους, το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΣΑ δεν θα δέχεται τις κάρτες και θα απωλέσουν το ποσό που έχουν καταθέσει.

Η ημερομηνία αυτή είναι τελική, όπως την έχει ορίσει ο ΟΑΣΑ.

Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ μπορεί να γίνει και ONLINE.

Η αναλυτική διαδικασία για την επαναφόρτιση κάρτας Online από την εφαρμογή του κινητού εφόσον διαθέτει λειτουργία NFC έχει ως εξής:

Βήμα 1ο:

Αρχικά πρέπει να γίνει εγγραφή στο παρακάτω link για δημιουργία λογαριασμού https://athenacard,gr/smartafc/sysadmin/user/signup/InitSignUpLoad.dev συμπληρώνοντας τον 16ψηφιο αριθμό της κάρτας και έναν κωδικό από 8 ψηφία και πάνω με αριθμούς, γράμματα και σύμβολα (επιτρεπόμενα σύμβολα: $ @ ! % * # ? & _ - +)

Βήμα 2ο:

Αν η συσκευή κινητού του κατόχου της κάρτας είναι Android και υποστηρίζει την λειτουργία του NFC μέσω της εφαρμογής (η λήψη της γίνεται από το Google Play Store), κάνει Log in, επιλέγει Η κάρτα μου και Λήψη προϊόντος στην κάρτα- ενεργοποιείται το NFC- τοποθετεί την κάρτα κοντά στην κεραία NFC της συσκευής και δεν τη μετακινεί, αναμένει μέχρι η οθόνη να εμφανίσει τα δεδομένα της κάρτας, επιλέγει το προϊόν που βρίσκεται σε αναμονή και περιμένει μέχρι να ολοκληρωθεί το 100% της λήψης. Βασική προϋπόθεση να έχει το κινητό ισχυρό σήμα WiFi.

Από την καρτέλα «Ο λογαριασμός μου» υπάρχει πρόσβαση στις πληροφορίες της κάρτας ή τοποθετώντας την κάρτα στην κεραία του NFC εμφανίζονται τα δεδομένα της (προϊόντα που βρίσκονται σε αναμονή, προϊόντα που είναι σε ισχύ).

 

                          Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Ο Πρόεδρος                                            Η Γεν. Γραμματέας

 

 Θ. Χαραλαμπόπουλος                                         Μ. Φεστερίδου