Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Νο 26

ΚΑΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν (βλ. Ανακοίνωση Νο 2/29-11-2021, Ενωτικά Νέα Νο 6) στα «τεχνάσματα» που εξαναγκάζονται να καταφεύγουν αρκετοί συνάδελφοι για την προώθηση προϊόντων προτεραιότητας για την τράπεζα ώστε να μην υστερήσουν στους εξωπραγματικούς  στόχους που τους βάζουν. Στο Σύλλογο ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα θέματα που καταφθάνουν, εξακολουθούν να υπάρχουν αναφορές σε περιστατικά «κακών πωλήσεων» και τα απόνερα που φέρνουν.

Δυστυχώς τα αποτελέσματα τέτοιων απαράδεκτων προσεγγίσεων από όλο και περισσότερα στελέχη του δικτύου (ας είναι καλά τα budgets που τρέχουν χωρίς να έχει ερωτηθεί κανείς από αυτούς που καλούνται να τα επιτύχουν) καταγράφονται στο newsletter σημείων προσοχής λειτουργικών κινδύνων της αρμόδιας Υπηρεσίας. Η χειρότερη καταγραφή όμως γίνεται στη συνείδηση της πελατείας που βλέπει την ποιότητα εξυπηρέτησης να υστερεί σημαντικά πλέον και να μπλέκεται στα γρανάζια αλλοπρόσαλλων ερμηνειών των διαδικασιών που δεν έχουν τέλος. Ενώ όλα θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο απλά και σίγουρα να παρουσιάζουν καλύτερη συνολική εικόνα ώστε να αποφεύγονται αντιπαραθέσεις μεταξύ των εργαζομένων που έχουν αιτία τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Και μην μας πουν πάλι ότι στις διάφορες (αμφιβόλου προέλευσης) έρευνες εμφανίζονται καλά αποτελέσματα γιατί πλέον, ποιος δουλεύει ποιον…

Θα το επαναλάβουμε για άλλη μια φορά: όλα τα προϊόντα δεν ταιριάζουν σε όλους τους πελάτες. Πρέπει να γίνεται σωστή διερεύνηση του προφίλ τους ώστε να προωθούνται τα κατάλληλα στον καθένα προϊόντα, χωρίς να υπολείπεται όμως η ποιότητα συναλλαγών και συνολικής εξυπηρέτησης. Και ο ευχαριστημένος πελάτης είναι η καλύτερη διαφήμιση!!!

Εφιστούμε την προσοχή για την ορθή προώθηση των προϊόντων, καθώς παρεξηγήσεις πιθανόν να επιφέρουν πρόστιμα για την Τράπεζα ή  και  να επηρεάσουν αρνητικά την επαγγελματική εικόνα του κάθε συναδέλφου, ειδικά στην περιφέρεια που οι σχέσεις είναι πιο στενές.

Ο Πρόεδρος                                            Η Γεν. Γραμματέας

Θ. Χαραλαμπόπουλος                                           Μ. Φεστερίδου