Αθήνα, 4 Αυγούστου 2021

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 96

Και μη χειρότερα…

 

 

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

 

Τα τελευταία 24ωρα βιώνουμε ως μάρτυρες, καταστροφές που προστίθενται σε μια μεγάλη αλυσίδα που δε δείχνει να έχει τέλος, αν δεν γίνει κάτι άμεσα από όλους μας. Την πολιτεία οργανωμένα κι εμάς ως απλοί πολίτες.

 

Η κλιματική αλλαγή δείχνει τα δόντια της που γίνονται ολοένα και κοφτερότερα με ακραία καιρικά φαινόμενα, καύσωνες, πλημμύρες, πυρκαγιές που η πολυετής ανθρώπινη απληστία και αδιαφορία κάνει μεγαλύτερες τις επιπτώσεις τους.

 

Διανύοντας ως χώρα την περίοδο με τον μεγαλύτερο καύσωνα των τελευταίων 40 ετών, έχουμε να διαχειριστούμε ταυτόχρονα πέρα από αυτόν και την πανδημία, ένα πλήθος πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια (Αχαϊα, Ρόδος, Λακωνία, Μεσσηνία, Κως, Εύβοια, Ηλεία) θέτοντας σε κίνδυνο ζωές, περιουσίες, την ίδια τη ζωογόνο φύση που είμαστε μέρος της.

 

Οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου ξυπνήσαμε σήμερα σε μία αποπνικτική ατμόσφαιρα εξαιτίας της φωτιάς που συνεχίζει να κατατρώει τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου που αντιστοιχούν στον μισό πληθυσμό της χώρας.

 

Κάνουμε έκκληση με τη σειρά μας να ακολουθήσετε τις οδηγίες των ειδικών εφαρμόζοντας τα μέτρα προστασίας που προτείνουν, για να προφυλάξετε την υγεία τη δική σας και των αγαπημένων σας:

https://www.isathens.gr/syndikal/10096-odigos-prostasias-politwn-pyrkagies.html

https://www.isathens.gr/syndikal/10090-odigies-prostasias-politwn-ypsiles-thermokrasies.html

Αν υπάρχει κάποιο μέλος μας που αντιμετωπίζει αποδεδειγμένα πρόβλημα με την κατοικία του, να μας ενημερώσει.

 

Μείνετε ασφαλείς.

 

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                     Ο Πρόεδρος                                                               Η Γεν. Γραμματέας

 

                Θ. Χαραλαμπόπουλος                                                          Μ. Φεστερίδου