Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
A+ R A-

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 76

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ (;)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.

Έκπληκτοι, ενημερωθήκαμε από την «πανηγυρική» ανακοίνωση του Union (Νο 160/1-7-2020) κυρίως για την «κιμπάρικη»  ανταπόδοση των 6€ στο προσωπικό των καταστημάτων, για κάθε ημέρα φυσικής παρουσίας  κατά την διάρκεια της καραντίνας, κάτι που είχε έτσι κι αλλιώς εξαγγελθεί από την Διεύθυνση Δικτύου (χωρίς προσδιορισμό ποσού) από τον Απρίλιο που ξεκίνησε το Q2. Δηλαδή το αντιπροσωπευτικό σωματείο μας ενημέρωσε ότι εξάντλησε την διαπραγματευτική του ικανότητα (sic) σε «κέρματα» και μόνο για το δίκτυο καταστημάτων.

Αποτελεί πραγματικά κοροϊδία το ποσό των 6€/ημέρα, που εκ των πραγμάτων, στις περισσότερες  των περιπτώσεων, δεν θα ξεπερνά τα 120€ για όλη την περίοδο της καραντίνας.  Καλούμε και δημόσια τη Διοίκηση της Τράπεζας να αναπροσαρμόσει το ποσό τουλάχιστον στα  20€/ημέρα, να δοθεί με τη μορφή διατακτικών σίτισης και η χορήγησή του  να επεκταθεί σε κεντρικές υπηρεσίες οι οποίες «έβαλαν πλάτη» καθώς λόγω αντικειμένου δεν μπορούσε το σύνολο των εργαζομένων σε αυτές να ενταχθεί σε καθεστώς τηλεργασίας (π.χ. IT, Αλληλογραφία, GLA, Συμψηφισμός κλπ ). Όπως είναι γνωστό, εδώ και χρόνια αποτελεί πάγια πρόταση του Συλλόγου μας η χορήγηση κάθε ανταπόδοσης με εναλλακτικό τρόπο ελεύθερης φόρου. Επίσης, να καταβληθούν, όπως ορίζεται από το νόμο οι υπερωρίες όλων όσων συμμετείχαν στο «ράλι» ΤΕΠΙΧ  και να συμπεριληφθεί στην ανταπόδοση.

Ακόμη και σήμερα, στη δύσκολη και  εργασιακά  εποχή που ζούμε, παρατηρείται το φαινόμενο στελέχη μας να επιλέγονται από Τράπεζες του ανταγωνισμού, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο το καταπονημένο δίκτυο καταστημάτων μας που καθημερινά αντιμετωπίζει ασφυκτική πίεση για επίτευξη εξωπραγματικών στόχων, με τα τραπεζοασφαλιστικά στην πρωτοκαθεδρία. Η Διοίκηση, ειδικά στις δύσκολες εποχές,  δεν πρέπει να ξεχνά ότι η επιτυχία της επιχείρησης προϋποθέτει ικανοποιημένους εργαζόμενους. Οπότε, το ταχύτερο, με διαφάνεια και αξιοκρατία, ας αναλάβει δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή, πριν να είναι πλέον αργά.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.

Γνωρίζουμε ότι καταβάλετε καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες κάνοντας το καλύτερο δυνατό και αυτό φαίνεται.  Αγνοείστε τα ατομικά «καλέσματα» για επίτευξη ανέφικτων στόχων και συνεχίστε να κάνετε την δουλειά σας σωστά. Η αλληλεγγύη και ο σεβασμός μεταξύ των εργαζόμενων είναι στοιχεία επιτυχίας και προόδου.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

        Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Ο Πρόεδρος               Η Γεν. Γραμματέας

 

Θ. Χαραλαμπόπουλος           Μ. Φεστερίδου

ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 1, Τ.Κ. 106 79
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210 3614363, 210 3614319 (4 γραμμές)
FAX: 210 3613047, 210 3614270
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ανοιχτά εώς 18:00 Κάθε Πέμπτη

ΓΡΑΦΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΓΝΑΤΙΑ 55, Τ.Κ. 54631
ΤΗΛΕΦΩΝΟ & FAX: 2310243843
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Άμεση Επικοινωνία

E-mail:
Θέμα:
Μήνυμα: