Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020
A+ R A-

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2020

 

      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 65

            ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΠΡΟΛΗΨΗ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η άφιξη του κορονοϊού στη χώρα μας είναι πλέον γεγονός και ανεξάρτητα από το αν θα εξαπλωθεί ή όχι οφείλουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους γύρω μας, τηρώντας αυστηρά τους κανόνες υγιεινής και τις οδηγίες που έχει κυκλοφορήσει το Υπουργείο Υγείας με την από 25/2/2020 ΠΝΠ.

Επιπλέον κάθε εργαζόμενος, για λόγους πρόληψης, καλό είναι να επικοινωνεί άμεσα με το γιατρό εργασίας ή τον οικογενειακό γιατρό όταν παρουσιάσει συμπτώματα πυρετού, βήχα, καταρροής, δύσπνοιας ώστε να λάβει τις κατάλληλες οδηγίες, ειδικά αυτή την εποχή που βρίσκεται σε έξαρση και ο ιός της γρίπης. Η αποφυγή συμμετοχής σε μαζικές εκδηλώσεις κάθε τύπου μπορεί να αποτελέσει ένα προληπτικό μέτρο.

Η Τράπεζα παρότι μας ενημέρωσε ότι έχει επεξεργαστεί σχέδιο ακραίων καταστάσεων (και για τον κορονοϊό) οφείλει να το ενισχύσει παρέχοντας τα κατάλληλα εργαλεία στους εργαζόμενους ώστε να συμβάλλουν στην υλοποίησή του. Η προστασία της υγείας αποτελεί τόσο ευθύνη της, όσο και του εργαζόμενου. Θα πρέπει να επιτραπεί η χρήση μάσκας σε όποιον τον κάνει να αισθάνεται ασφαλής.

Η ψυχραιμία, η σωστή ενημέρωση και κυρίως η σωστή πρόληψη αποτελούν τα κύρια στοιχεία αποφυγής διάδοσης του συγκεκριμένου ιού. Σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει η περίπτωση της ασθένειάς του αντιμετωπίζεται εργασιακά, όπως κάθε άλλη περίπτωση ασθενείας.

                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Ο Πρόεδρος                                       Η Γεν. Γραμματέας

 

Θ. Χαραλαμπόπουλος                                   Μ. Φεστερίδου

 

ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 1, Τ.Κ. 106 79
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210 3614363, 210 3614319 (4 γραμμές)
FAX: 210 3613047, 210 3614270
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ανοιχτά εώς 18:00 Κάθε Πέμπτη

ΓΡΑΦΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΓΝΑΤΙΑ 55, Τ.Κ. 54631
ΤΗΛΕΦΩΝΟ & FAX: 2310243843
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Άμεση Επικοινωνία

E-mail:
Θέμα:
Μήνυμα: