Φεβρουάριος 2020

 

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2019

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το 2019 υπήρξε αναμφίβολα μια ιδιαίτερη χρονιά, με γεγονότα που σχετίζονταν με οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα και επιδιώξεις αλλά και κάποια πρώτα σημάδια παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και κοινωνικών εκρήξεων.

Η ασύλληπτη οικολογική καταστροφή του Αμαζονίου από πυρκαγιές και η καταστροφή της οροφής της Παναγίας των Παρισίων ήταν τα γεγονότα που ξεχώρισαν σε διεθνές επίπεδο ενώ η υπόθεση Brexit συνέχισε να ταλαιπωρεί την Ε.Ε.

Στην χώρα μας είχαμε την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, έναν ισχυρό σεισμό να ταρακουνάει την Αθήνα, τη διόγκωση του μεταναστευτικού προβλήματος και τις τράπεζες να προσπαθούν να βγουν από τα αδιέξοδα που έχουν περιέλθει (ορατός ο κίνδυνος ανεπάρκειας κεφαλαίων) με ανάθεση του χαρτοφυλακίου των δανείων βαθιάς καθυστέρησης σε ειδικές εταιρείες διαχείρισης ξένων συμφερόντων και την 4η βιομηχανική επανάσταση να πιέζει ασφυκτικά για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους φέρνοντας και νέες ευέλικτες μορφές εργασίας (πχ Smart Working). Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι οι νέο-τράπεζες (ψηφιακές) σε παγκόσμιο επίπεδο εξελίσσονται γρήγορα κερδίζοντας πελάτες κυρίως νεαρής ηλικίας και πλέον αποτελούν τεράστια απειλή για τις παραδοσιακές τράπεζες.

Η Τράπεζά μας συνέχισε την προσπάθεια της να αποτελέσει την  πιο «ώριμη ψηφιακή» τράπεζα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες. Ακόμη άλλο ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου έτρεξε στα τέλη της άνοιξης. Τέλος στα πλαίσια του εταιρικού μετασχηματισμού διαπραγματεύτηκε την πώληση του 80% της Eurobank Financial Planning Services αρχικά με την Pimco, για να καταλήξει σε τελική συμφωνία με την Ιταλική Do Value λίγο πριν τα Χριστούγεννα. 

Για άλλη μια χρονιά η δραστηριότητα του Συλλόγου υπήρξε έντονη και κυρίως αποτελεσματική, κινούμενος σε όλα τα επίπεδα με κύριο μέλημα την προστασία της εργασίας και του έννομου συμφέροντος των μελών του.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Για να επιτευχθούν οι σκοποί ενός σωματείου απαιτείται να είναι οικονομικά ανεξάρτητο και εύρωστο. Η διαχείριση κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις της χρονιάς που πέρασε.

Το σύνολο των αποθεματικών του Συλλόγου στις 31/12/2019 ανήλθε στα € 912.032,53 παραμένοντας ο μοναδικός Σύλλογος που δημοσιοποιεί τα οικονομικά του αποτελέσματα.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Η υπευθυνότητα και αξιοπιστία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Συλλόγου μας, ο οποίος αποτελεί τον κύριο πόλο σταθερότητας στο χώρο της Τράπεζας. Απέδειξε για άλλη μια χρονιά ότι με τις ρεαλιστικές του προτάσεις, τις αποτελεσματικές παρεμβάσεις του και τις έγκυρες ενημερώσεις του ότι στόχευσε στο συνολικό όφελος των εργαζομένων. Κινήθηκε πέρα από τη στείρα συνδικαλιστική πρακτική, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των μελών του, όταν απαιτήθηκε. Συνέχισε την εγγραφή νέων μελών αποδεικνύοντας ότι χαίρει της εμπιστοσύνης συνολικά των εργαζόμενων.

Η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη των μελών μας είναι δομικά στοιχεία και αποτελούν θεμελιώδεις λίθους του στιβαρού οικοδομήματος του Συλλόγου μας.

 

 

                            Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                  Ο Πρόεδρος                                                          Η Γεν. Γραμματέας

                  

        

                              Θ. Χαραλαμπόπουλος                                               Μ. Φεστερίδου