Τετάρτη, 27 Μαίου 2020
A+ R A-

Αθήνα, 27 Μαΐου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 51

ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ: ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Είναι γεγονός ότι  η Διοίκηση της Τράπεζας για πρώτη φορά ανακοίνωσε το πρόγραμμα της στοχευμένης εθελουσίας εξόδου στο μέσο της εβδομάδας αποκλίνοντας από τα καθιερωμένα,  αν και κάποια sites μερικές ημέρες πριν,  είχαν ανακοινώσει τις βασικές παροχές και τα χρηματικά όρια επισημαίνοντας και την νέα επιλογή της 5ετίας με το νέο όριο των 250.000 ευρώ.

Είναι σαφές ότι  η  Διοίκηση της Τράπεζας  επιδιώκει στην μείωση του λειτουργικού της κόστους ώστε να «δημιουργήσει  χώρο» για  την ανανέωση του προσωπικού της με άλλο, «μοντέρνων» χαρακτηριστικών. 
Οι κανόνες και οι όροι  συμμετοχής στο παρόν πρόγραμμα περιγράφονται αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΓΔΑΔ Ομίλου με Αρ. 6/15-5-2019. Επίσης σχετικά παραδείγματα και διευκρινίσεις αναφέρονται στο  συνοδευτικό αρχείο «ερωτήσεις-απαντήσεις».

Οι εργαζόμενοι που έχουν δυνατότητα συμμετοχής στο ανωτέρω πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, πριν από οποιαδήποτε απόφασή τους για  συμμετοχή τους σε αυτό, πρέπει να εξετάσουν λεπτομερώς και σε βάθος χρόνου, τη δική τους ιδιαίτερη περίπτωση. Να σταθμίσουν το οικονομικό αποτέλεσμα  των προσφερόμενων σε αυτούς επιλογών του προγράμματος, σε συνδυασμό με τις ασφαλιστικές τους δυνατότητες, την οικογενειακή και οικονομική τους κατάσταση, τις επαγγελματικές τους γνώσεις και δεξιότητες, τις δυσκολίες εύρεσης σχετικής εργασίας, την επικράτηση στην αγορά των ευέλικτων  μορφών απασχόλησης,  την κατακρύμνιση της επιχειρηματικότητας και την ανεργία (ειδικά στις ώριμες ηλικίες) που παραμένουν σταθερά στα ύψη. Επίσης, όσον αφορά στα ασφαλιστικά τους δεδομένα, πρέπει να απευθύνονται σε επαγγελματίες εργατολόγους και να αποφεύγουν κάθε «πρακτικό»  καλοθελητή που προσφέρει σχετικές συμβουλές.

Πλέον είναι γνωστό σε όλους ότι «εθελούσια έξοδος»,  σύμφωνα με την ετυμολογία του όρου, τους νόμους και τις σχετικές  Υπουργικές αποφάσεις,  είναι η εθελοντική συμμετοχή του εργαζόμενου

Απαιτούμε λοιπόν από τα Διευθυντικά στελέχη κάθε επιπέδου να απέχουν από παράνομες και αυθαίρετες πρακτικές του παρελθόντος που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Σε καμία περίπτωση να μην χρησιμοποιήσουν καταχρηστικά  το παρόν πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ως μοχλό πίεσης για επιλεκτική απομάκρυνση προσωπικού και επιφυλασσόμεθα κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

Παρακαλούμε οι εργαζόμενοι  να μας καταγγέλλουν αμέσως οποιαδήποτε  προσπάθεια άμεσης ή έμμεσης πίεσης, από όπου και αν αυτή προέρχεται,  ώστε να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε εγκαίρως κάθε παράνομη σε βάρος τους δράση. 

Να θυμάστε… «Η συμμετοχή του εργαζόμενου στο πρόγραμμα είναι προαιρετική!»

                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο Πρόεδρος                                                  Η Γεν. Γραμματέας

 

Θ. Χαραλαμπόπουλος                                         Μ. Φεστερίδου

ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 1, Τ.Κ. 106 79
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210 3614363, 210 3614319 (4 γραμμές)
FAX: 210 3613047, 210 3614270
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ανοιχτά εώς 18:00 Κάθε Πέμπτη

ΓΡΑΦΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΓΝΑΤΙΑ 55, Τ.Κ. 54631
ΤΗΛΕΦΩΝΟ & FAX: 2310243843
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Άμεση Επικοινωνία

E-mail:
Θέμα:
Μήνυμα: