Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 45

ΕΤΗΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ετήσιας αξιολόγησης της απόδοσης, με ημερομηνία ολοκλήρωσης την 31/3/2019. Η συμμετοχή των αξιολογητών και αξιολογούμενων είναι υποχρεωτική και απαιτείται όλοι να διαθέσουν ικανό χρόνο και να δείξουν την επιμέλεια που αρμόζει προκειμένου να αποτυπωθεί κατά τον πλέον αντικειμενικό τρόπο τόσο η εργασιακή απόδοση του αξιολογούμενου για το 2018, όσο και τα σημεία που πρέπει αυτός να βελτιώσει ώστε να εξελιχθεί επαγγελματικά. Η σε όλη τη διάρκεια του έτους ενεργή και ειλικρινής συνεργασία αξιολογητών και αξιολογούμενων, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για μια αντικειμενική αξιολόγηση που θα συνεισφέρει ουσιαστικά στην εξέλιξη των εργαζομένων εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, αποφεύγοντας έτσι συνθήκες τελευταίας στιγμής.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαφεύγει των αξιολογητών, ότι μέσω της διαδικασίας αξιολογούνται και οι ίδιοι , οπότε απαιτείται να τεκμηριώνουν σωστά την βαθμολογία που προτείνουν.

Σημεία προσοχής Αξιολογητών και Αξιολογούμενων

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.

Η έμφαση του συστήματος αξιολόγησης στον εντοπισμό κατάταξης του αξιολογούμενου στα δύο άκρα , όπως προκύπτει από το συνδυασμό δύο τετραβάθμιων κλιμάκων (ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ – ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ), με παράλληλη εισαγωγή της λογικής μη αποδεκτών εξατομικευμένων στόχων προβληματίζει, καθιστώντας την αξιολόγηση πιθανόν προσχηματική και με ροπή στην υποβαθμολόγηση. Η Δ.Α.Δ. πρέπει να προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα που θα ενδυναμώσουν την αντικειμενικότητα του συστήματος, γιατί η αμφισβήτηση της διαδικασίας είναι έντονη.

Παρά το γεγονός ότι δεν μας διατίθενται στατιστικά στοιχεία προς εξαγωγή ωφέλιμων συμπερασμάτων για περαιτέρω διαβούλευση, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα θυσιαστεί η αντικειμενικότητα των αξιολογήσεων στο βωμό των γραφημάτων τύπου «καμπάνας».

Με ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις σε τράπεζα του ανταγωνισμού και αφορούν την απόσχιση της διεύθυνσης καθυστερήσεων δανείων. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την ΟΤΟΕ για συγχρονισμό περαιτέρω πιθανών ενεργειών.

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                        Ο Πρόεδρος                                                          Η Γεν. Γραμματέας

 

                 Θ. Χαραλαμπόπουλος                                                        Μ. Φεστερίδου