Ιανουάριος 2019

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Γεγονότα που σημάδεψαν έντονα τη χρονιά που πέρασε, υπήρξαν αποτέλεσμα αντικρουόμενων οικονομικών ή εθνικών συμφερόντων και φυσικών καταστροφών.

 Η Ε.Ε. βρέθηκε να δοκιμάζει τη συνοχή της, με ένα Brexit που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη, μια Ιταλία αρνούμενη αρχικά να εφαρμόσει ακριβώς τις «οδηγίες» της Ε.Ε. ενώ το πρόσφατο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία ήρθε να αναδείξει το αίσθημα αδικίας και ανισότητας που επικρατεί και μπορεί να επηρεάσει τη φυσιογνωμία του κοινωνικού κράτους σε όλη την Ευρώπη.

Η Ελλάδα έζησε μια φυσική καταστροφή που οι μνήμες της θα μας στοιχειώνουν για χρόνια. Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, άφησε πίσω της 100 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές και προστέθηκε στο ήδη βαλτωμένο οικονομικά και ευμετάβλητο περιβάλλον της χώρας μας. Οι τράπεζες βρέθηκαν να παλεύουν για την επιβίωσή τους, φλερτάροντας επικίνδυνα με μια νέα ανακεφαλαιοποίηση και τις διοικήσεις να δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ώστε να απελευθερώσουν κεφάλαια κατευθύνοντάς τα στην πραγματική οικονομία. Η επέλαση των νέων τεχνολογιών στο χώρο καλπάζει, αλλάζοντας δραστικά τον τρόπο λειτουργίας τους, καθιστώντας αναγκαία την προσαρμογή των εργαζομένων που σε κάθε περίπτωση παραμένουν απαραίτητοι. Επίσης, η συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα συνεχίστηκε αναγκάζοντας αρκετούς εργαζόμενους σε πρόωρη αποχώρηση και αναζήτηση της τύχης τους σε μια ανύπαρκτη αγορά εργασίας.

Στην Τράπεζά μας κυριάρχησαν η υλοποίηση του νέου μοντέλου λειτουργίας του δικτύου καταστημάτων στο σύνολο του, το πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού, η δημιουργία του C.F.C., η απόπειρα απόσχισης του τμήματος καταμέτρησης και η ανακοίνωση του εταιρικού μετασχηματισμού (συγχώνευση με Grivalia).

Η δραστηριότητα του Συλλόγου μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, υπήρξε έντονη και αποτελεσματική και με την εξωστρέφεια που τον διακρίνει κινήθηκε σε όλα τα επίπεδα, έχοντας πάντοτε ως κύριο μέλημα την προστασία της εργασίας και του έννομου συμφέροντος των μελών του:

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Για να επιτευχθούν οι σκοποί ενός σωματείου απαιτείται να είναι οικονομικά ανεξάρτητο και εύρωστο. Η διαχείριση κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις της χρονιάς που πέρασε.

Έτσι το σύνολο των αποθεματικών του Συλλόγου στις 31/12/2018 ανήλθε στις € 923.044,32 Παραμένοντας ο μοναδικός Σύλλογος που δημοσιοποιεί τα οικονομικά του αποτελέσματα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ – ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι                      

Ο Σύλλογος με την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία που πάντα τον διακρίνει, έχει αποδείξει ότι μπορεί και δίνει λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός θετικού εργασιακού περιβάλλοντος το οποίο αντικατοπτρίζεται στον πελάτη της Τράπεζας.

Από τη συνολική δράση γίνεται αντιληπτό ότι ο Σύλλογος για άλλη μια χρονιά αποτέλεσε σταθερή αξία στο χώρο της Τράπεζας και μοναδική πηγή έγκυρων ενημερώσεων, όταν απαιτήθηκε. Κινούμενος πέρα από την στείρα συνδικαλιστική πρακτική, υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των μελών του και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εγγραφές νέων μελών συνεχίστηκαν αποδεικνύοντας ότι  χαίρει της εμπιστοσύνης των συναδέλφων και παρά τις αποχωρήσεις λόγω εθελουσίας,  παραμένει  εύρωστος  αποδεικνύοντας το σε κάθε δράση του.

Η ενότητα, η αλληλοϋποστήριξη των μελών και η ενεργή συμμετοχή τους στις δράσεις του Συλλόγου αποτελούν την κινητήρια δύναμή του.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ.

                                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                   Ο Πρόεδρος                                                       Η Γεν. Γραμματέας

 

            Θ. Χαραλαμπόπουλος                                                  Μ. Φεστερίδου