Αθήνα 30 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 20

Ένα περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα το προηγούμενο διάστημα στην υπηρεσία C.F.C.

Κάποιοι επικεφαλής ομάδων ξεκίνησαν την «απογραφή» όσων υπηρετούν σε αυτή, με βάση το Σύλλογο στον οποίο ανήκουν. Πέρα από το γεγονός ότι μια τέτοια ενέργεια είναι εκτός αρμοδιότητάς τους, αποτελεί ωμή παραβίαση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τους εμπνευστές αλλά και τον πραγματικό σκοπό για τον οποίο εκδηλώθηκε η ενέργεια αυτή. Σίγουρα δεν πρόκειται για στατιστικούς λόγους (sic).

Ενημερώνουμε λοιπόν όλα τα μέλη μας ότι, δεν έχουν καμία υποχρέωση να αναφέρουν σε κανέναν το Σύλλογο τους, καθώς ειδικά η Δ.Α.Δ. είναι σε θέση να το γνωρίζει ανά πάσα στιγμή, λόγω  παρακράτησης της συνδικαλιστικής εισφοράς. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μας καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά άμεσα.

Ο Σύλλογος πάντοτε φροντίζει να προστατεύει τα συμφέροντα των μελών του, με κάθε νόμιμο μέσο από παραβιάσεις, κάτι το οποίο οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι υποψήφιοι μελλοντικοί «καταπατητές».

Όσον αφορά στην συνεργασία των Συλλόγων, δεν έχουν δικαίωμα να την επικαλούνται αυτοί που στην κρίσιμη στιγμή για την τύχη των καταμετρητών συναδέλφων μας, την τορπίλισαν στην κοινή σύσκεψη της Ο.Τ.Ο.Ε.

Καλό είναι λοιπόν, οι περιφερόμενοι λογοκόποι να μην χαρίζουν υποσχέσεις ή διαδίδουν περίεργες φήμες και να μην συμπεριφέρονται ως ιδιοκτήτες της Τράπεζας, αφού στην πραγματικότητα είναι και αυτοί απλοί εργαζόμενοι. Τέτοιες συμπεριφορές που διαχωρίζουν το προσωπικό σε κατηγορίες, το μόνο που αναδεικνύουν περίτρανα είναι η ανεπάρκεια των εμπνευστών τους.

Η νέα Ε.Σ.Σ.Ε., αποτελεί σε κάθε περίπτωση θετική εξέλιξη, συμπεριλαμβάνει ό,τι έχει κατοχυρωθεί με τις προηγούμενες και τις όποιες βελτιώσεις ανακοινώθηκαν. Ο Σύλλογος μας είχε έγκαιρα καταθέσει τις προτάσεις του, όλες εντελώς καινούριες και όχι απλή βελτίωση των ήδη υπαρχόντων. Έτσι με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε δύο από αυτές, έστω με παραλλαγές, να συμπεριλαμβάνονται στην νέα Ε.Σ.Σ.Ε. Την εφ’ άπαξ παροχή στους φοιτητές Α.Ε.Ι./Τ.Ε.Ι. και την διάταξη για την προστασία της απασχόλησης, που για μας είναι σημαντική.

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

                                                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                             Ο Πρόεδρος                                                          Η Γεν. Γραμματέας

 

                        Θ. Χαραλαμπόπουλος                                                   Μ. Φεστερίδου