Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
A+ R A-

Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2018

Θέμα: ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ONLINE ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΝΩΜΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ  ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ΟΤΟΕ, συνεχίζοντας τη δραστηριότητα και την παρέμβασή της στα ευρωπαϊκά συνδικαλιστικά δρώμενα του τραπεζικού κλάδου, συμμετέχει ως εταίρος σε ευρωπαϊκό συνδικαλιστικό - επιμορφωτικό πρόγραμμα, με στόχο την  εμβάθυνση στα θέματα που σχετίζονται με την εξισορρόπηση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταγράφονται το θεσμικό και συλλογικό πλαίσιο συμφωνιών και οι εφαρμοζόμενες καλές πρακτικές  που ισχύουν στον τραπεζικό κλάδο και στην εθνική νομοθεσία στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο: «Διαχείριση Εργασίας-Ιδιωτικής ζωής και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον χρηματοπιστωτικό τομέα: Μια διαδρομή κατάρτισης για παροχή κινήτρων κοινωνικού διαλόγου σε επίπεδο επιχείρησης και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έμφαση στα επαγγελματικά και διευθυντικά στελέχη - VP / 2016/002/0022»

Το πρόγραμμα εκτείνεται σε μια περίοδο δύο ετών(2017-2018), ενώ η εναρκτήρια συνάντηση έλαβε χώρα στην Αθήνα, στα γραφεία της ΟΤΟΕ, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Υλοποιείται υπό την ευθύνη της Ιταλικής ομοσπονδίας FIRST-CISL και συμμετέχουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του τραπεζικού κλάδου από εννέα χώρες: Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα, Αγγλία, Φινλανδία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία.

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ένα από τα αντικείμενα του προγράμματος είναι και η διεξαγωγή ανοικτής διαδικτυακής έρευνας γνώμης, προκειμένου να συγκεντρωθούν οι εμπειρίες και οι απόψεις των συναδέλφων μας στον χρηματοπιστωτικό τομέα στις συμμετέχουσες χώρες του προγράμματος.

Το ερωτηματολόγιο της έρευνας γνώμης έχει διαμορφωθεί από ειδικούς συνεργάτες της FIRST-CISL και είναι το ίδιο για όλες τις συμμετέχουσες χώρες-συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στόχος της έρευνας είναι να συγκεντρώσουμε τις απόψεις και τις εμπειρίες των συναδέλφων μας για τις παροχές και τις διευκολύνσεις, που παρέχονται από συλλογικές συμβάσεις ή για παροχές, που δίνονται από τους εργοδότες για την προώθηση της ισορροπίας της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, καθώς και για τον αντίκτυπο των κινητών συσκευών εντός και εκτός του χώρου εργασίας.

Το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο είναι απλό και γρήγορο στη χρήση, με 6 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και μπορείτε να το συμπληρώσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1PYCtDi5MiTZItxVO9O3stpJLiUbYGHvdV9wg01Qp_Dg

Η έρευνα θα διαρκέσει ως τις 28/2/2018.

Θα επιτρέψει να συλλεχθούν γενικές πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στον ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό τομέα, οι οποίες κατανέμονται όχι μόνο ανά χώρα, αλλά και ανάλογα από την ηλικία, το φύλο, τον ρόλο και την οικογενειακή κατάσταση των εργαζομένων.

Την ευθύνη διεξαγωγής και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της έρευνας έχει η  FIRST-CISL.

 

                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο

           Ο Πρόεδρος                                        Η Γεν. Γραμματέας

 

 

 

  Θ. Χαραλαμπόπουλος                                      Μ. Φεστερίδου

ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 1, Τ.Κ. 106 79
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210 3614363, 210 3614319 (4 γραμμές)
FAX: 210 3613047, 210 3614270
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ανοιχτά εώς 18:00 Κάθε Πέμπτη

ΓΡΑΦΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΓΝΑΤΙΑ 55, Τ.Κ. 54631
ΤΗΛΕΦΩΝΟ & FAX: 2310243843
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Άμεση Επικοινωνία

E-mail:
Θέμα:
Μήνυμα: