Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
A+ R A-

 ΟΤΟΕ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 32

Αθήνα,  5 Φεβρουαρίου 2018

ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ 

Η ΟΤΟΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην EUROBANK

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ και των ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη της ΟΤΟΕ με όλους τους Συλλόγους των Εργαζομένων της EUROBANK σχετικά με τις πρόσφατες εργασιακές εξελίξεις στην τράπεζα και την παραβίαση από τη μεριά της, του κανονισμού λειτουργίας και των συλλογικών συμβάσεων.

Η απόφαση της Διοίκησης είναι αιφνιδιαστική και οι μονομερείς ενέργειές της, για τις οποίες δεν προηγήθηκαν διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ιδιαίτερα στο θέμα των εσωτερικών αναδιαρθρώσεων, είναι παράτυπες και βλάπτουν κατάφορα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, δημιουργούν βάσιμες υποψίες για τη δρομολόγηση παραπέρα διαδικασιών απόσχισης εργασιών, κλάδων, τομέων και υπηρεσιών από την Τράπεζα.

Σε κάθε περίπτωση η ΟΤΟΕ δεν πρόκειται να επιτρέψει ανοιχτές ή συγκαλυμμένες απολύσεις ή αποσχίσεις. Αυτό είναι θέση αρχής και θεμελιώδες συνδικαλιστικό, κοινωνικό και πολιτικό της καθήκον.

Για το λόγο αυτό η ΟΤΟΕ ζήτησε συνάντηση με τη Διοίκηση της EUROBANK.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τη Διοίκηση της EUROBANK άμεσα να προχωρήσει σε συνάντηση διαβούλευση με όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων και να επανασχεδιάσει τις ενέργειές της, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις θέσεις-προτάσεις των συλλόγων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η απόφαση  όλων των συλλόγων που λειτουργούν στην EUROBANK για ενωτικό αγώνα με αίτημα για συντονισμό της δράσης από την ΟΤΟΕ δηλώνει την υπεύθυνη στάση τους.

Η ενότητα, ο συντονισμός και συγκεκριμένη αγωνιστική πορεία όλων των εργαζόμενων μπορεί να διασφαλίσει την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιθετικών ενεργειών της Διοίκησης και να καταδείξει το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Οφείλει και η Διοίκηση της Τράπεζας να λάβει σοβαρά υπόψη της τις προτάσεις των Συλλόγων

Η ΟΤΟΕ καλεί σε εγρήγορση όλους τους εργαζόμενους της τράπεζας, προκειμένου να αποκρουστούν επιθέσεις σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

 

   Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      Σταύρος ΚΟΥΚΟΣ                      Αχιλλέας ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 1, Τ.Κ. 106 79
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210 3614363, 210 3614319 (4 γραμμές)
FAX: 210 3613047, 210 3614270
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ανοιχτά εώς 18:00 Κάθε Πέμπτη

ΓΡΑΦΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΓΝΑΤΙΑ 55, Τ.Κ. 54631
ΤΗΛΕΦΩΝΟ & FAX: 2310243843
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Άμεση Επικοινωνία

E-mail:
Θέμα:
Μήνυμα: