Αθήνα 2 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 6

ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά πλέον κι έχοντας μπει στον Ιούνιο, έρχεται ο ΕΦΚΑ  με την τελευταία «θολή» Εγκύκλιο (31/5/2017, με Αρ. Πρωτ. 800983) να μπερδέψει ακόμη περισσότερο τους συναδέλφους μην ορίζοντας σαφή ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και ότι χωρίς έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο (ακόμη!!!) των συμβάσεων των Κατασκηνώσεων «δεν είναι δυνατή η αποστολή των παιδιών στις κατασκηνώσεις».

Την κατάσταση περιέπλεξε ακόμη περισσότερο η χθεσινή αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων (SMS και e-mails) σε όσους συναδέλφους είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής από τις Κατασκηνώσεις, μέσω των οποίων τους καθοδηγούσαν να περάσουν σήμερα από το ΤΑΥΤΕΚΩ  προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία!

Συνωστισμός, εκνευρισμός, αψιμαχίες με υπαλλήλους του Ταμείου οι οποίοι δήλωναν άγνοια!

 Όλες τις προηγούμενες ημέρες, με παρεμβάσεις και επιστολές μας προς τον ΕΦΚΑ και το αρμόδιο Υπουργείο, ο Σύλλογός μας όπως και τα υπόλοιπα Σωματεία που ανήκουν στο ΤΑΥΤΕΚΩ ασκούσαμε πίεση  για λύση γνωρίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος που αγγίζει τόσες οικογένειες και δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση.

Είναι προφανές ότι το Υπουργείο θέλει να οδηγήσει σε απαξίωση τον θεσμό των Κατασκηνώσεων και εμπαίζει δεκάδες οικογένειες με τρόπο αχαρακτήριστο!

Για οτιδήποτε νεότερο, θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιo

 Ο Πρόεδρος  Θ. Χαραλαμπόπουλος                                                              

 H Γεν. Γραμματέας  Μ. Φεστερίδου